Over Drijfhout

Drijfhout is een project van iStoires in samenwerking met de dienst Cultuur van de stad Oostende en bibliotheek Kris Lambert. Tussen 15 januari en 1 april 2017 kunnen auteurs zich laten inspireren door het werk van Léon Spilliaert en verhalen insturen die zich afspelen in Oostende.

Thema Drijfhout

Dagelijks spoelt er heel wat aan op het strand. Voorwerpen die een verhaal vertellen of waarbij je begint te fantaseren. Met Drijfhout wordt Oostende in verband gebracht met ontdekkingen, ontmoetingen, toevallig en onderweg. Met fantaseren over het onbekende, over het aangespoelde. De bibliotheek van Oostende en iStoires nodigt auteurs uit om een fictief verhaal te schrijven over wat vinden met een mens kan doen. De verhalen voor de 2de editie van Drijfhout werden verzameld tussen 10 januari tot 1 april 2017.

Verhalen in beeld

Inspiratie kon je tijdens de 2de editie zoeken en vinden bij de werken van Léon Spilliaert. Ook de schilder Léon Spilliaert (1881-1946), twintig jaar jonger dan Ensor, heeft immers zijn naam aan de Koningin der Badsteden gelinkt. Zijn nachtelijke zwerftochten doorheen de stad en de lange wandelingen langs het strand zetten hem aan tot het creëren van zijn beste werken: donker en mysterieus! Zijn werk zal in deze tweede editie te zien zijn bij het lezen van de gepubliceerde verhalen en van de nieuwe uitgave van iStoires die bij aanvang van het traject gratis verdeeld werd.

Els Snick gaf het startschot

Els Snick geeft met haar verhaal over Oostende het startschot. Het is online te lezen en het werd in gedrukte versie gratis verdeeld op een selectief aantal plekken in de stad.

Workshops verhalen schrijven

Wil je graag een verhaal schrijven maar weet je niet hoe te beginnen of heb je al een verhaal geschreven en wil je dat verhaal beter maken? Dan kan je verder geholpen worden door het volgen van één van de twee schrijfworkshops die in het kader van Drijfhout gegeven worden in de bibliotheek van Oostende

  • 10 februari van 14u tot 17u
    Auteur Tine Mortier helpt je op weg om een kortverhaal te schrijven.
    De inschrijvingen zijn afgesloten.
  • 18 maart van 13u tot 16u
    Auteur Marita de Sterck helpt je het verhaal dat je instuurde voor Drijfhout beter te maken.
    De inschrijvingen zijn afgesloten.

Slotevenement op 27 april 2017

Op 27 april 2017 wordt Drijfhout feestelijk afgesloten in de bibliotheek van Oostende. De verhalen blijven ook daarna online leven!

Meer informatie en inschrijving

Het project in beeld